Applus+ around the world
Close Countries Panel
 • GLOBAL SITE
 • Belgium
 • Brazil
 • China
 • Czech Republic
 • France
 • Germany
 • India
 • Indonesia
 • Italy
 • Japan
 • Malaysia
 • México
 • Poland
 • Russia
 • Slovakia
 • South Africa
 • South Korea
 • Spain
 • Sweden
 • Taiwan
 • Thailand
 • Turkey
 • UK
 • United Kingdom
 • USA
Close Divisions Panel
Applus+ DIVISIONS
Energy & Industry Division
Industriële inspectie en milieu-inspectie, controle van leveranciers, technische bijstand, niet-destructieve tests (NDT) en technische personeel voor elk type industrie.
Logo RTD Logo VELOSI Logo NORCONTROL Logo Intec Logo K2
Logo Ingelog Logo JAN Logo Kiefer Logo Novotec Logo NRay
Logo PTJava Logo Skc Logo XRay Logo Qualitec
Laboratories Division
Multidisciplinaire labotests en engineering voor productontwikkeling. Conformiteitskeuringen en productcertificering. SYSTEEMCERTIFICERING.
Logo Applus Laboratories Logo Applus Certification
Automotive Division
Wettelijke keuring van voertuigen en internationale tests van uitlaatgassen en brandstofverbruik.
Logo Applus Automotive Logo Applus ITVE Logo NCT Logo Applus Bilsyn Logo K1
Logo Technologies Logo ITVs Logo Riteve
IDIADA Division
Ontwerp-, engineering-, test- en homologatieservices voor de internationale automobielindustrie. 
Logo Applus IDIADA

Eddy Current Testing (ET)

INTRODUCTIE
Eddy Current-inspectie is een van de vele NDT-methoden die het principe van elektromagnetisme gebruiken als basis voor het afnemen van examens. Verschillende andere methoden, zoals veldtesten op afstand (RFT), fluxlekkage en Barkhausen-ruis gebruiken dit principe ook.
THE Applus+ SOLUTION
Wervelstromen worden opgewekt door een proces dat elektromagnetische inductie wordt genoemd. Wanneer wisselstroom wordt toegepast op de geleider, zoals koperdraad, ontwikkelt zich een magnetisch veld in en rond de geleider. Dit magnetisch veld wordt groter naarmate de wisselstroom stijgt naar het maximum en inklapt als de stroom tot nul wordt teruggebracht. Als een andere elektrische geleider in dichte nabijheid wordt gebracht met dit veranderend magnetisch veld, zal stroom worden geïnduceerd in deze tweede geleider.
 
Wervelstromen zijn geïnduceerde elektrische stromen die in een cirkelvormig pad vloeien. Ze krijgen hun naam van Eddies, die worden gevormd wanneer een vloeistof of gas in een cirkelvormig pad rond obstakels stroomt als de omstandigheden goed zijn. ID-sondes, die ook Bobbin-sondes of doorvoersondes worden genoemd, worden ingevoegd in holle producten, zoals buizen, om van binnenuit te inspecteren. ID-sondes hebben een behuizing die de sonde gecentreerd in het product en de oriëntatie van de spoel (en) enigszins constant houdt ten opzichte van het testoppervlak. De spoelen worden meestal rond de omtrek van de sonde gewonden, zodat de sonde in één keer een gebied rond de hele omtrek van het testobject inspecteert.
Applus + biedt vijf inspectiemethoden voor warmtewisselaarbuissystemen:
 • ECT - Eddy Current Testing RFT
 • Remote Field Testing NFT
 • Near Field Testing (Fin Fan Testing) IRIS
 • Internal Rotary Inspection System.
 • MFT & Magnetische fluxlekkage testen
 • Incotest Pulsed Eddy Current
Het kiezen van de juiste inspectiemethode voor uw apparatuur is afhankelijk van uw buismateriaal en specifieke inspectiebehoeften. Al onze professionals zijn getraind om alle technieken te gebruiken, zodat ze aanvullende inspecties kunnen uitvoeren en zo de best mogelijke service kunnen bieden.
De belangrijkste onderscheidende factor van Applus+ is het hoge opleidingsniveau van onze professionals, hierdoor werken ze efficiënter en leveren ze kwaliteitsrapporten. Onze teams zijn uniek in de branche omdat ze bestaan uit: een tweepat-team om de inspectie uit te voeren. Een extra technicus om de resultaten ter plaatse te analyseren. Als gevolg daarvan kunnen we doorgaans een eerste rapport over de inspectiedag verstrekken, dat wordt geleverd in dagen, niet weken. Grondige rapporten, volledig uitgelegd. Rapporten zijn alleen nuttig als de klant ze volledig begrijpt.
 
Applus + zorgt ervoor dat onze klanten onze rapporten begrijpen door: de eerste rapporten op de dag van inspectie uit te leggen Een tijdlijn voor de levering van het definitieve rapport Een afleveringsgesprek voeren om alle vragen te beantwoorden.
 
Het doel van Applus + is om een uitstekende service te bieden en de industrienorm te overschrijden.
 
DOELGROEP
Wervelstroomtests zijn van belang in elke sector die het gebruik van warmteoverdrachtssystemen omvat, waaronder de petrochemische industrie, energieopwekking, industriële klimaatregelingsapparatuur en commerciële verwarmingsinstallaties.
BELANGRIJKE VOORDELEN VOOR DE KLANT
Voordelen van de Applus + wervelstroomtestservice zijn onder meer:
 • Verhoging van de inspectiesnelheid tot ongeveer 18 meter per minuut
 • Onderscheid tussen ID en OD-fouten
 • Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de testresultaten
 • Detectie van geleidelijke wandverdunning en plaatselijke onvolkomenheden
 • Levering van beide fase- en amplitude-informatie
 • Inspectie van U-bochtbuizen met een bepaalde radiusbeperking
 • Permanente records beschikbaar op testresultaten
 • Nauwkeurige identificatie en evaluatie van fouten onder de steunplaten (baffles) met behulp van multi-frequentie technieken.
 
Geavanceerde technieken
RTD INCOTEST (Geïntegreerde Component Testing) is gebaseerd op het gepulste wervelstroom (PEC) -principe en is een betrouwbare manier om ferro-buizen en vaten te onderzoeken door hun thermische isolatie en beschermende coatings. De diepgaande PEC-technologie is een uitstekend hulpmiddel om verdere inspecties prioriteit te geven. In deze techniek genereert de zendspoel wervelstromen aan het oppervlak van het materiaal. Terwijl ze diffunderen, genereren ze een magnetisch veld dat wordt gedetecteerd door de ontvangende spoel in de sonde. De gemiddelde resterende wanddikte binnen het ingesloten magnetische veld is evenredig met de vervaltijd van het ontvangen signaal.
Magnetische fluxlekkage (MFL) is een buis-testtechniek die primair is ontworpen voor het snel testen van ferromagnetische buizen met niet-ferromagnetische vinnen die om hen heen zijn gewikkeld, zoals in luchtvin-koelers. Twee sterke magneten genereren een statisch magnetisch veld dat de buiswand verzadigt (figuur 1). Wanneer een fout (putcorrosie, muurverlies, enz.) Zich tussen de twee magneten bevindt, wordt de magnetische flux in de buiswand verstoord en zal er een kleine hoeveelheid flux in de binnenbuis lekken. Deze lekkage van flux wordt gedetecteerd door de spoelen geplaatst tussen de magneten. De variatie van de fluxlekkage induceert stroom in de spoelen, waardoor een signaaloutput wordt veroorzaakt. Deze signaaluitvoer kan worden gebruikt om informatie te geven over elke wanddikte-reductie in de buis. Magnetische flux lekkage (MFL) wordt voornamelijk toegepast bij de inspectie van luchtvin-koelers, maar het kan ook worden gebruikt voor het inspecteren van kale buizen met een diameter van 2,5 cm en meer.
Remote field testing of RFT is een van de vele elektromagnetische testmethoden die gewoonlijk worden toegepast op het gebied van niet-destructieve testen. Andere elektromagnetische inspectiemethoden omvatten magnetische fluxlekkage, conventionele wervelstroom en wisselstroomtestmeting. Externe veldtests worden geassocieerd met wervelstroomtests en de term 'veldontwikkelstroomtesten op afstand' wordt vaak gebruikt bij het beschrijven van veldtesten op afstand. Er zijn echter verschillende grote verschillen tussen het testen van wervelstromen en testen op afstand in de praktijk. RFT wordt voornamelijk gebruikt om ferromagnetische slangen te inspecteren, aangezien conventionele wervelstroomtechnieken problemen hebben bij het inspecteren van de volledige dikte van de buiswand vanwege het sterke huideffect in ferromagnetische materialen. Gebruik bijvoorbeeld conventionele wervelstroomspoeldraden voor het inspecteren van een stalen buis met een dikte van 10 mm (zoals wat kan worden aangetroffen in warmtewisselaars) zou frequenties rond 30 Hz vereisen om een adequate binnendiameter van I.D. naar O.D. penetratie door de buiswand. Het gebruik van een dergelijke lage frequentie resulteert in een zeer lage gevoeligheid van foutdetectie. De penetratiegraad kan in principe worden verhoogd met behulp van gedeeltelijke verzadigingsstroomstroomsondes, magnetisch voor-ingestelde sondes en gepulseerde verzadigingssondes. Vanwege het grote volume van het aanwezige metaal en de potentiële permeabiliteitsvariaties binnen het product, zijn deze gespecialiseerde wervelstroommetingen echter nog steeds beperkt in hun inspectiemogelijkheden. De moeilijkheden bij het testen van ferromagnetische buizen kunnen aanzienlijk worden verminderd met behulp van de externe veldtestmethode. De RFT-methode heeft het voordeel dat er bijna gelijke sensitiviteit van detectie op zowel de binnen- als de buitenzijde van een ferromagnetische buis mogelijk is. De methode is zeer gevoelig voor variaties in de wanddikte en heeft de neiging minder gevoelig te zijn voor vulfactorveranderingen tussen de spoel en de buis. RFT kan worden gebruikt om elk geleidend buisvormig product te inspecteren, maar het wordt over het algemeen als minder gevoelig beschouwd dan conventionele wervelstroomtechnieken bij het inspecteren van niet-ferromagnetische materialen. Near Field Testing (NFT) -technologie is een snelle en kosteneffectieve oplossing die speciaal is bedoeld voor inspectie van koolstalen buizen van fin-fan. Deze nieuwe technologie is gebaseerd op een eenvoudig driver-pick-up wervelstroom-sondeontwerp dat een zeer eenvoudige signaalanalyse biedt. NFT is specifiek geschikt voor de detectie van inwendige corrosie, erosie of putjes in buizen van koolstofstaal. De NFT-sondes meten de lift-off of 'vulfactor' en zetten deze om naar signalen op amplitude (geen faseanalyse). Omdat wervelstroompenetratie beperkt is tot het binnen oppervlak van de buis, worden NFT-sondes niet beïnvloed door de vingeometrie aan de buitenkant van de buis.
 
Site map